Omgeving

De SateLeads tool geeft een objectief beeld van de luchtkwaliteit, hooikoorts en groene omgeving van locaties. Met deze informatie krijgen gasten een beter idee van wat ze kunnen verwachten tijdens hun verblijf bij City Center Lodge Utrecht.

Luchtkwaliteit

Door de ligging in de milieuzone Utrecht en de nabijheid van diverse parken, is de luchtkwaliteit bij City Center Lodge geweldig, zelfs voor Utrechtse begrippen. Voor het grootste deel van het jaar is de kwaliteit beoordeeld als goed volgens de normen van de Europese Unie. In de periodes dat de luchtkwaliteit een beetje minder is, waarschuwt onze boekingstool u ruim van tevoren.

Waarom zijn luchtkwaliteitsmetingen belangrijk?

Als u gevoelige longen of cardiovasculaire risico's heeft

Voor de > 500 miljoen mensen met gevoelige longen, COPD en astma, evenals de >500 miljoen mensen met een historie van hart- en vaatziekten, blootstelling aan slechte luchtkwaliteit, kunnen zelfs op korte termijn de symptomen toenemen en de gezondheid negatief beïnvloeden. Als u tot deze groep behoort, is het belangrijk om te weten wat u kunt verwachten tijdens een bezoek zodat u geschikte medicatie kunt meenemen en uw activiteiten zodanig kunt plannen om overmatige fysieke buitenactiviteit in matige of slechte omstandigheden te verminderen.

Als u geen gevoelige longen heeft

Als u geen bestaande long- en hartklachten heeft, kunt u nog steeds last krijgen van symptomen wanneer de luchtkwaliteit slecht of zeer slecht is. Dit kan een zere keel, pijnlijke ogen en een kriebelhoest inhouden. U wordt ook aangeraden om rekening te houden met de hoeveelheid fysieke inspanning die u plant voor uw reis wanneer de luchtkwaliteitsverwachting slecht is. Kinderen, ouderen en zwangere vrouwen worden vooral geadviseerd om voorzichtiger te zijn in slechte omstandigheden.

Hooikoorts

10-30% van de wereldbevolking ervaart hooikoorts, wat ongemakkelijke symptomen kan veroorzaken voor gasten, meestal in de vorm van jeukende neus / loopneus, niezen en verstopte neus. Dit kan hun vakantie minder aangenaam maken, vooral als de symptomen onverwachts toeslaan. Onze service stelt gasten van over de hele wereld in staat om te weten wat ze kunnen verwachten, zodat ze de data kunnen selecteren die het beste bij hen passen of kunnen voorbereiden door zakdoeken en hooikoortspillen in te slaan.

Onze tool voorspelt momenteel 6 verschillende soorten stuifmeel: els, berk, gras, bijvoet, olijf en ambrosia. In City Center Lodge Utrecht is het piekpollenseizoen tussen april en september, waarbij gras, berk en bijvoet het meest aanwezig zijn.

Onze data geeft aan of een van de pollensoorten aanwezig is in concentraties die hoog genoeg zijn om problemen bij mensen te veroorzaken. Als u echter weet voor welk stuifmeel u specifiek gevoelig bent, geeft de onderstaande tabel informatie over wanneer het hoogseizoen plaatsvindt voor elke soort specifiek.

Soort Hoofdseizoen
ElsMaart
BerkApril - Juni
GrasApril - September
BijvoetJuli - Augustus
OlijfMei
AmbrosiaSeptember

Groene omgeving

Onderzoek toont aan dat tijd doorbrengen in de natuur enorme voordelen heeft voor de fysieke en mentale gezondheid. In of omringd zijn door groene ruimtes, zelfs voor slechts 10 minuten per keer, wordt in verbinding gebracht met positieve effecten op stemming en stress. Volgens de WHO zijn niet alleen geconcentreerde natuurgebieden zoals parken belangrijk, ook de algehele groenheid van een gebied kan een grote impact hebben. Daarom houdt de SateLeads-tool rekening met alle natuur in de omgeving gebied van City Center Lodge, niet alleen parken, maar ook bomen aan de straatkant, gras en tuinen. Zodoende constateren we dat de directe omgeving van City Center Lodge Utrecht meer dan twee keer zo groen is als het grootste deel van het centrum van Utrecht.

Over de SateLeads omgevingskalender

Hoe moet de tool worden gebruikt?

In tegenstelling tot het weer, hebben de meesten van ons geen intuïtie voor wat de luchtkwaliteit of pollen zijn op verschillende momenten van het jaar, vooral in verschillende landen. Dus, hoewel we misschien warm, zonnig weer in Utrecht verwachten tussen juni en augustus, weten de meeste mensen niet of het meer of minder is vervuild tijdens de zomer, en of het een risicogebied is voor hooikoorts.

Onze gegevens geven een algemeen overzicht van de situatie op uw bestemming gedurende de tijd dat u van plan om te reizen. Net als bij een weersvoorspelling kunnen onze voorspellingen van dag tot dag afwijken, en moeten gezien worden als een indicatie. Lees hieronder meer over de juistheid van onze gegevens.

Hoe onze voorspellingen te gebruiken

De exacte implicaties van lokale omstandigheden zullen van persoon tot persoon verschillen, omdat iedereen de effecten van luchtvervuiling en pollen anders ervaart. Wij bieden deze tool zodat bezoekers een algemeen idee krijgen van de situatie bij City Center Lodge Utrecht en kunnen handelen op basis van informatie die bij hen past.

Luchtkwaliteit

Beoordeling Algemene bevolking Gevoelige groepen
Symptomen Advies Symptomen Advies
Goed - Geniet van het buitenleven! - Geniet van het buitenleven!
Gemiddeld - Geniet van het buitenleven! Milde symptomen mogelijk Overweeg intense lichaamsbeweging te verminderen ingeval van symptomen
Slecht Milde symptomen mogelijk, zoals pijnlijke ogen, hoesten of zere keel Overweeg intense lichaamsbeweging te verminderen ingeval van symptomen Redelijke kans op symptomen Overweeg intense lichaamsbeweging te verminderen ingeval van symptomen
Zeer slecht Redelijke kans op symptomen Overweeg intense lichaamsbeweging te verminderen ingeval van symptomen Grote kans op symptomen Verminder fysieke buitenactiteiten

Hooikoorts

Zelfs onder hooikoortspatiënten zijn de symptomen en ervaringen zeer specifiek voor elk persoon. De intensiteit van uw reactie en gevoeligheid voor verschillende planten verschilt van anderen. Wij bieden algemeen advies op basis van de verwachte concentratie pollen in de lucht, maar sommige mensen zullen mogelijk intensere reacties hebben op kleinere hoeveelheden van pollen terwijl anderen alleen reageren op grotere hoeveelheden. Onze tool is het handigst wanneer u uw ervaringen betreffende de intensiteit van uw eigen symptomen vergelijkt met andere mensen.

Pollenconcentraties kunnen ook veranderen, afhankelijk van de weerpatronen voor elk jaar. Als Nederland in een bepaald jaar eerder opwarmt, starten de piekseizoenen eerder. We werken onze voorspellingen voortdurend bij met de nieuwste gegevens om betere voorspellingen te garanderen, die nieuwere weerpatronen bevatten.

Wat is de nauwkeurigheid?

Het doel van onze tool is om reizigers te helpen keuzes te maken die hun ervaring zo aangenaam mogelijk maken. We besteden veel onderzoek aan onze data, om een tool te maken die nuttig en betrouwbaar voor u is.

We doen voorspellingen over luchtkwaliteit en hooikoorts tot een jaar in de toekomst, zodat je bij het boeken van een reis, maanden van tevoren, al weet wat je kunt verwachten. Hoewel het niet mogelijk is om de luchtkwaliteit op een bepaalde dag te garanderen, is de nauwkeurigheid van onze algoritmes al meer dan 90% op dagelijkse basis en wijken nooit meer af dan één categorie. We volgen de EU-normen voor gezondheidsadvies en zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze modellen in overeenstemming met de laatste richtlijnen en onderzoek.

Wie zijn wij?

SateLeads geeft informatie over de omgeving van gebouwen aan mensen die op zoek zijn naar hotels of huizen. Met behulp van wetenschappelijke expertise en de kracht van data kunnen mensen gemakkelijker de juiste omgeving voor hen kiezen.

Voor meer informatie over wat we doen en hoe we het doen, bekijk onze website. Als deze service u helpt en u wilt op de hoogte blijven van onze toekomstplannen, abonneer u dan om updates te ontvangen.

www.sateleads.com